Locatie

Locatie
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie
Locatie

Bibliotheek tot hotel

Welkom in Schiedam

Havendijk Hotel bevindt zich op een unieke locatie. Het hotel is gevestigd in het zuiden van Schiedam. Schiedam is een havenstad met een lange historie. Al in de 13e eeuw was er een dam in de Schie, om het achterliggende land te beschermen tegen het water. De vesting die nabij de dam ontstond groeide uit tot een stad, die later zou uitgroeien tot het huidige Schiedam. Havendijk Hotel heeft de voormalige bibliotheek omgebouwd tot een boutique hotel, met uitzicht over de haven. Meer informatie kunt u hier vinden.

Oude bibliotheek

Achter de bekende dijk

Oude bibliotheek

Het Havendijk Hotel is gevestigd achter de bekende dijk van Schiedam, de Havendijk. De huizen in de straat Havendijk hebben als gemiddelde bouwjaar 1958. De oudste woning in de straat Havendijk is 105 jaar oud en heeft als bouwjaar 1918. In 1980 vestigde zich hier een openbare bibliotheek. Het gebouw bevindt zich in het havengebied van de stad. De architect van het gebouw heeft er voor gezorgd dat het binnen de proporties van de gebouwen in de omgeving past, achter de imposante dijk.

Schiedam

Havenstad

Schiedam

In de 18e eeuw begon voor Schiedam een gouden tijd. Er ontstonden tientallen distilleerderijen en drankstokerijen die hun producten over de hele wereld exporteerden. De haven was één en al bedrijvigheid. De 6 molens die in en rondom de stad staan herinneren nog aan deze periode. Net als een van de laatste brouwerijen, gevestigd aan de Lange Haven, waar tegenwoordig het Jenevermuseum is gevestigd.

Rotterdam

Dichtbij

Rotterdam

Op kleine afstand van het Havendijk Hotel ligt wereldstad Rotterdam met zijn eigenzinnige architectuur en de gezellige winkel-wandelstraten. Ook hier zijn talloze musea te bezoeken. Een rondvaart door de Rotterdamse haven, een van de grootste ter wereld, is ook zeker aan te bevelen. Net als een bezoek aan de Euromast, met een geweldig uitzicht over de hele Europoort. Vraag onze front office medewerkers naar tips voor bezichtigingen.